Info 2 om IMD projektets utveckling

Information 2 om IMD projektets utveckling

IMD projektet har nu utfört installationer av mätare under mars. Alla varmvattenmätare är installerade. Tyvärr har endast länga 4 och 5 fått sina värmemätare installerade.

Det visade sig att värmerören sitter trängre än vad Techem hade förutsett och anslutningarna lite annorlunda bakom isoleringarna än vad som de trodde. Detta har medfört att arbetena tar längre tid än planerat. Projektet drar således ut längre i tid än planerat. Vi har avtalat i princip fast pris för projektet. Eftersom arbetena delvis kommer att ske nu i april, så har planerade barnledigheter kommit in i bilden. Vi hoppas dock att ”corona” inte skall spela oss några spratt.

Som det ser ut nu, så kommer vi att börja mäta varmvatten och värme 1 juni och de första mätresultaten kommer på månadsaviseringarna 1 oktober som tidigare planerat.

Techem planerar att fortsätta att installera värmemätare i länga 1, 2 och 3 nu i denna vecka (påskveckan). Där efter följer länga 6 och så vidare i turordning. Jag lägger info som vanligt i brevlådorna i respektive länga när det närmar sig installation.

Om det porlar i era element efter mätarinstallationerna, behöver de luftas. Se då till att kontrollera alla element så det inte bildas några luftfickor. Börja i nedervåningen.

Till denna information bifogas även förslag på åtgärder som du kan göra för att minsta på värmeenergi konsumtionen i din lägenhet. Listan kommer även att finnas på hemsidan under IMD. En sådan här förslagslista efterfrågades på senaste årsstämman.

Hälsningar och Glad Påsk,
Anders Jacobson för Styrelsen
Projektledare – 0730 456226

Kommentarer är avstängda