Inbrottsförsök

Tyvärr måste vi informera om att en av våra lägenheter utsattes för ett inbrottsförsök under torsdag middag. Det var när en av våra äldsta medlemmar lämnade lägenheten under ett par timmar mitt på dagen som två män passade på att försöka bryta upp ytterdörren. Lyckligtvis blev de upptäckta av en uppmärksam granne och avbröt försöket och försvann, men de hann åstadkomma ganska stor åverkan på dörr och dörrkarm. Polis har varit på plats. Enligt uppgift var männen spansktalande.

Det speciella med detta inbrottsförsök var att det skedde mitt på dagen med många människor i rörelse runt omkring, männen observerades bl a av vår hantverkare Marek, brevbärare Mats samt grannen Mathias som lyckligtvis reagerade och avvärjde inbrottsförsöket, Att någon väljer att försöka bryta sig in mitt på dagen kan möjligen beror på att insynen till den aktuella solgården var starkt begränsad av tätt buskage.

Med anledning av detta vill vi uppmärksamma alla medlemmar på två saker:

  • Tänk på att ett tätt och högt buskage på solgård och kökssidor som ger ett effektivt insynsskydd förstås även är gynnsamt för de som är ute i oärliga avsikter.
  • Var uppmärksamma på främmande människor som rör sig på vårt område, Ser de ut att leta eller visa intresse för något på området  prata gärna med dem och fråga vad de har för ärende och vart de ska.

Hälsar Magnus

 

 

 

 

Kommentarer är avstängda